miercuri, 9 aprilie 2014

Walk the talk



Cand aud aceste 3 cuvinte ma gandesc instantaneu la una dintre cele mai bune prietene pe care o persoana le poate avea.
Mai presus de prietenia dintre noi insa este un imens sentiment de respect pentru tot ce reprezinta pentru mine aceasta persoana minunata, iar acest respect vine din stilul ei de viata, transpus in trei cuvinte:”walk the talk”.
Cu alte cuvinte, fii ceea ce predici.
Ai asteptari inalte? Livreaza la standarde inalte. Ai valori personale? Nu face rabat de la ele, indiferent de circumstante.
Vorbeam mai devreme despre faptul ca realitatea este relativa (naïve realism) si ca nu putem raporta realitatea personala la cea pe care o au cei de langa noi. Ei bine, este valabil pentru ce este “afara”. Pentru ce este in interiorul nostru, totul este cat se poate de real, de clar.
Este adevarat faptul ca cei ce cunosc fericirea o gasesc in interior, prea putin afara. Laura mi-a povestit despre o intamplare interesanta, o pilda buna: o batranica avea grija de doi nepoti. Acestia au crescut si s-au indepartat de la valorile pe care ea s-a straduit atata amar de vreme sa le transmita acestora. Au inceput sa bea, sa mearga din ce in ce mai des prin cluburi, sa foloseasca droguri, sa vorbeasca urat- intelegeti imaginea. Intr-o dimineata, in timp ce se intorceau din club, au gasit-o pe batrana, fara ochelari, orbecaind pe afara si au intrebat-o “Bunica, ce cauti la ora asta a diminetii afara?”. “Caut un nasture”, spuse ea. “Pai ce sa caute nasturele afara? In casa trebuie sa fie!” spusera ei zambind batjocoritor, la care batranica le-a raspuns “ Imi caut nasturele asa cum va cautati si voi fericirea- afara”.
Ei bine, cred ca morala este destul de evidenta, iar o mare parte a echilibrului interior este dat de valorile personale si de cum ne raportam la ele in relatia cu cei din jur. Tot de aici ne tragem si seva pentru o trasatura de character “rara avis” these days: verticalitatea.
Tu ai avut momente in care a trebuit sa renunti la valorile tale? Gandeste-te bine inainte sa raspunzi si apoi gandeste-te la modul in care te-ai simtit. Cred ca te-ar mai interesa sa iti faci un exercitiu de recurenta, pentru ca daca raspunsul este “Da”, conteaza si cat de des este acest “Da”. Stii de ce , nu-I asa? J

Pana data viitoare, nu uita: “walk the talk”!

Catalina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu