miercuri, 21 octombrie 2020

Knowing when to leave is so important

 


The party. The job. The relationship.

Any second opinions? J

 

Ma gandesc ca nu sunt singura persoana care a trait sentimentul acesta- ca o puteai face mai repede, mai bine, cu mai putine consecinte neplacute pentru tine.

De ce iti doresc sa inveti sa o faci? Pentru ca asa este corect- sa fii sincer fata de tine, de greselile tale, sa ti le asumi, sa inveti sa mergi mai departe si nu in ultimul rand sa te ajuti tu pe tine.

Avem datoria morala fata de noi insine sa ne protejam, sa ne traim viata frumos si sa plecam cand este cazul- vorba aceea, nu suntem copaci, desi radacinile noastre de multe ori se pot dovedi a fi mult mai adanc ancorate J.

Tene Edwards spunea ca trebuie sa ai curajul sa pleci de la masa, cand respectul nu iti mai este servit. Nimic mai adevarat. Si cu toate acestea…ce faci cand nu poti sa o faci?

Pai in primul rand, este cazul sa accepti ca ai facut o greseala. Inceteaza sa mai gasesti vinovatii la alte mese. Stii de ce este important sa iti asumi? Pentru ca, ceea ce traiesti, TU PLATESTI.

In al doilea rand, intreaba-te: de ce trebuie sa o platesti de mai multe ori? Este fair sa platesti cand gresesti, dar in acelasi timp complet injust sa platesti de mai multe ori aceeasi vinovatie. Si cand nu faci nimic sa te ajuti, fix asta faci! Dobanda la dobanda, la dobanda, la dobanda..unii o duc la nesfarsit, pentru ca omul este singurul animal de pe pamant care plateste de mii de ori pentru aceeasi greseala. Si ce este trist este ca nici nu realizeaza costul real.

 In al treilea rand, afla ca o poti opri si repara oricand. Vezi tu, noua nu ne este teama de decizia de a pleca de la masa, ne este teama de consecinte, fie ca vorbim despre singuratate sau despre o instabilitate financiara, you name it, trebuie sa stii ceva: disconfortul tau este TEMPORAR. Pentru ca nu ai cum sa fii in fiecare zi la fel- inevitabil vei progresa sau vei regresa. Si daca ajungi sa iti doresti mai mult pentru tine, fii sigur ca nu a doua varianta ti se potriveste.

 

Vrei sa stii daca va fi greu? Da. Va fi al naibii de greu. Sau poate ca nu. Dar iti promit ca va merita. Meriti sa stii ce valoare aduci cand te asezi la o noua masa. Meriti sa stii ca te poti ridica oricand si ca RESPECTUL NU ESTE NEGOCIABIL. Iar pentru ca asta sa se intample, in primul rand trebuie sa stii ca ti-l datorezi tu tie.

Se spune de multe ori ca Justitia este oarba si  cel mai greu este ca tu sa fii orb fata de tine, sa devii propriul tau dusman, condus, desigur, de intentii bune.

Caci asta facem cand ne refuzam dreptul de a ne ridica. Desigur, orice relatie, indiferent de natura ei presupune constructie si compromisuri insa nu uita ca un singur lucru nu este negociabil: binele tau.

 

Si acum te intreb..Este vreodata prea tarziu?

 

C

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu