miercuri, 14 septembrie 2016

Este timpul



Tot aud replici de genul "nu e momentul", "mai încolo, avem alte priorități acum". Nimic deosebit pana aici, si tu si eu le-am folosit. In nenumărate ocazii, chiar. Ai observat însă cand obisnuiesti sa spui asta? Ar trebui sa te gândești, pentru ca  te ajuta sa înțelegi ce pui de fapt pe locul doi. Cert este ca avem senzația ca suntem nemuritori, ca avem timp...si nu suntem nici nemuritori si nici timpul nu este de partea noastra.

Avem obiceiul de a ne aminti asta cand cineva drag pleacă de lângă noi, uneori prea repede, fara drept de apel. Si atunci, in rarisimele momente cand trăim o astfel de ruptura, ne amintim ca fiecare dintre noi pășește pe scena vieții fara sa stie de câte acte va avea parte, daca va avea un final fericit, sau nu. Ei bine, ati observat ca atunci nu mai exista ca noțiune "nu e momentul"? Momentul devine un " a fost" sau un "nu a fost". Si atunci iti dai seama de priorități. Pentru ca momentul înseamnă trăire, iar trăirea nu este data de ce cariera vrem sa avem si de ce bunuri vrem sa obținem, ci de cat de frumos am știut sa trăim, cu noi si cu cei dragi.

In teorie suntem cu toții conștienți de asta...practica însă  ne omoară . Mai tot timpul  ne promitem ca vom avea grija sa nu ne prindem in vârtejul unei vieți ce nu ne lasa sa respiram si de fiecare data uitam de noi, uitam de cei din jur..eșuăm lamentabil. Bine, nu toti, am vreo doi prieteni mai răsăriți :))).

Așadar, sfatul meu pentru tine este sa trăiești momentul, sa te bucuri de el si sa nu-l mai arunci intr-un viitor pe care nu ai dreptul sa pariezi. Nu destinația contează ci călătoria, remember? So...ai grija de camarazii tai ;).

A ta,
Cata


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu