luni, 9 noiembrie 2020

Rise up and be the CEO of your life: hire, fire and promote accordingly

 




"Cand schimbi modul in care privesti lucrurile, lucrurile pe care le privesti se schimba".

 

Ei bine, astazi vreau sa schimbi modul in care TU te privesti pe TINE.

Incepand de astazi, vreau sa te vezi asa cum te vad si eu: CEO-ul vietii tale.

Ce cred ca este important sa intelegi este ca nu ai de ales, nu este un job pe care sa il accepti, este o numire pe viata. Si daca pana acum nu ai constientizat-o, ei bine, mai bine mai tarziu decat niciodata. Surprise! Cum ar zice americanul J.

 

Ce inseamna acest rol de CEO al vietii tale? Foarte pe scurt, inseamna ca esti singura persoana 1000% responsabila de propria fericire, propria sanatate, propriul success si de tot ce inseamna pentru tine viata ta. Inseamna ca iti traiesti viata in propriile tale reguli, tu stabilesti termenii, tu decizi viziunea si tot tu esti responsabil de strategia ta.

 

Din pacate, sunt multe persoane care se aseaza pe locul din spate cand vine vorba despre a-si conduce compania. Nu o fac tot timpul, insa: stiu sa planifice minunat o excursie, o nunta, o zi de nastere surpriza, insa cand vine vorba despre planificarea propriei vieti..ei bine, aici lucrurile se schimba radical. Nu o fac. Sau o fac, dupa cum dicteaza altii. Mai sunt si cei care au un plan bun, pana intr-un moment, cand viata nu se mai pupa cu planul. Si...se pierd. Continua spre un deznodamant nefericit sau..clacheaza. 

 

O prietena foarte buna a punctat foarte simplu ce se intampla cu noi uneori si cu marele nostru plan de viata: este ca si cand plecam la cumparaturi sa ne luam un palton. Si cautam, nu gasim, obosim, pana cand la un moment dat, vedem niste incaltari care ne plac. Si decidem sa le cumparam, pentru ca nu am gasit paltonul, in loc sa continuam sa il cautam pana cand il gasim. Cam asa si in viata. De multe ori renuntam la un plan bun pentru ca finalitatea nu a venit atunci cand noi am vrut sa vina. Si in loc sa continuam, ne oprim. Pentru ca nu avem incredere in noi, nu avem rabdare, pentru ca nu avem curaj sa continuam, de multe ori. Pentru ca nu vedem cat de fain ne-ar sta sa imbracam haina castigatorului care a stiut sa fie consecvent, care a stiut ce e mai bine pentru el, a avut incredere ca va reusi si a muncit pana cand si-a vazut visul devenind realitate.

 

Si acum vin sa te rog ceva: imagineaza-ti-i pe Jef Bezos (CEO Amazon), pe Steve Jobs (fondator Apple), sau pe Warren Buffet, Bill Gates, pe oricine, sa vorbeasca urat despre compania lui. Sa cedeze, pentru ca nu mai are rabdare sa o vada crescand. Sa clacheze la primul esec. Sa nu isi inceapa ziua cu incredere, ci sa vina si sa spuna ca viata este grea si oricum nu are ce sa faca sa schimbe ceva. Ca nu isi poate imagina ca o sa reuseasca. Stim cu totii ca au avut momente de cumpana, ca orice om pe acest pamant, dar sincer, ii vezi facand astfel de declaratii, in piata publica?

 

Si atunci vin sa te intreb: tu, CEO-ul vietii tale, de ce ai face acest lucru in ceea ce te priveste? Nu crezi ca incepand de astazi este cazul sa iti dai incredere ca poti? Sa ai o viziune sanatoasa si buna despre tine, sa iti doresti sa ajungi un om de valoare, admirat, cu incredere de sine si putere de actiune? Pentru ca singura persoana care te poate impiedica sa ajungi asa esti TU. Stiu, te vei scuza spunand ca ai fost descurajat sa o faci. Toti am patit-o. Si nu o data. Dar stii ceva? Inceteaza sa mai dai cuiva mai multa putere asupra ta decat ai tu! Tu esti CEO-ul vietii tale, nu cei ce vin sa te critice sau sa iti arate "n" motive sa nu reusesti!

Este ca in viata, cand esti grav bolnav. Nu ai nevoie de 1000 de medici care sa iti spuna ca nu te pot ajuta, ai nevoie de UN medic care sa spuna ca se baga pentru tine!

 

So, buss up, believe in yourself! Lumea are nevoie de tine in cea mai buna forma a ta! Parintii tai, copiii tai, prietenii tai, familia ta, colegii tai. Toti avem nevoie de tine in cea mai buna forma a ta!

 

Vrei putin ajutor? Pentru asta sunt aici J. Micile schimbari vor aduce marile rezultate:

1.       Asuma-ti responsabilitatea pentru tot ce se intampla in jurul tau:

a.       Lucrurile bune se intampla pentru ca TU ai contribuit la ele

b.       Pentru ce nu se intampla bine in viata ta, este reponsabilitatea ta sa inveti lectia si sa schimbi ce trebuie, astfel incat sa nu mai ajungi acolo. You name it!

2.       Creaza o viziune pentru viata ta: fa planul, acum! Pune pe hartie cum vrei sa arate ea peste 5 ani, peste 10, peste 20. Acum, lasa-ti gandurile sa zboare si indrazneste sa visezi! Cel mai greu este sa crezi ca meriti. Ai sanse egale cu noi noi si da, meriti!

a.       Suntem cu totii de acord ca 2020 a fost un an greu. Din care am invatat multe. Cum vrei sa fie 2021? Pune planul pe hartie. Acum J.

3.       Nu uita ca cel mai bun exemplu de leadership este exemplul tau personal. Incepe de astazi. Fa-ti harta dorintelor, pune pe foaie cum vrei sa arate viata ta. Si munceste pentru asta! Zi, de zi, de zi. Totul incepe intr-o zi. Asa ca pretuieste-le cum se cuvine, traindu-le frumos, ca pentru tine!

 Stii de ce merita? Pentru ca un CEO bun stie sa isi formeze si sa tina aproape o echipa si mai buna: un CFO, nu COO, un CMO- oops, am uitat sa iti spun ca toate aceste roluri sunt tot ale tale. Dar..pana stabilesti strategia, zic ca este bine sa iti povestesc despre ele mai tarziu J.

 Nu ai persoanele potrivite alaturi? Concediaza-le! Si promoveaza-i pe cei ce sunt alaturi de tine, pentru ca in viata ta ai nevoie de o echipa buna, care sa te faca sa simti ca poti muta muntii din loc!


De astazi nu uita: in oglinda ta vei vedea intotdeauna un CEO bun!

 

 Cu drag,

C

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu