joi, 26 martie 2020

Look-up!




Salutare!

Stau si ma intreb…daca ar fi sa iti cer sa imi descrii intr-un singur cuvant cum a fost ziua ta de astazi, ma intreb in ce procent raspunsul ar fi…”carantina”. Dap..bun venit in noua noastra viata, cel putin pentru cateva saptamani bune.

Cum te simti? Esti pregatit pentru ce urmeaza?

Avem nevoie de o perioada de acomodare. Avem multe intrebari fara raspuns. Avem lipsa de siguranta. Avem lipsa de contact si de comunicare. Avem ingrijorari legate de siguranta. Este greu sa vii cu un sfat catre oricine in perioada asta. Eu l-am cautat pentru mine. Si cautandu-l, mi-am amintit o replica dintr-un film care mi-a placut enorm.

Look up!

Asta e. Simpla. Look up. Priveste sus. Priveste catre cer, priveste catre stele, uita-te in fata si nu la picioare. Si apoi am cautat. Si am vazut ca fie ca vorbim despre Snoopy, catelusul simpatic, fie ca vorbim despre Steven Hawking…sfatul este acelasi; oricat de grea ar parea viata, intotdeauna exista ceva la care te pricepi si cu care poti avea success. Tot ce conteaza este sa nu renunti.

Ce cred eu ca ne-ar mai ajuta?

·       Sa fim “toti pentru unul si unul pentru toti”.

Daca pana acum am observat, cu sau fara umor, ca tehnologia indeparteaza oamenii de la contactul real, fizic, autentic, este un moment bun ca, stand in izolare, sa fim aproape cu ajutorul ei. Si vad cu bucurie cum multi dintre noi vin volutar sa ajute, sa creeze comunitati: ca vorbim despre psihologi, specialisti de fitness, antreprenori, educatori, bucatari, you name it, e foarte fain ce se intampla deja si imi doresc tare mult sa devenim o mare comunitate a internetului, punand in ea ceea ce acesta nu va avea niciodata: suflet. Vestea buna este ca deja se intampla!

·       Sa avem incredere ca vom trece cu bine peste aceasta perioada.

Fie ca ai incredere ca poti, fie ca ai certitudinea ca nu poti, in ambele cazuri ai dreptate. Ceea ce pot sa iti spun cu siguranta este ca singura constanta din viata noastra este schimbarea. Si, la fel ca si alte perioade, aceasta va trece, iar tu, la fel ca si noi, te vei trezi in ziua aceea. Gandeste-te bine cum arata acea zi pentru tine si ce vei vedea tu in oglinda atunci cand vei dori sa iesi afara. Sfaturi? Nu sunt in masura sa le dau, desi nu ti-ar strica sa inveti, sa mananci sanatos, sa te odihnesti, sa faci sport in casa, sa te implici cu ceea ce stii tu sau cu ce iti place sa faci. Iti doresc insa sa iti placa ce vezi in oglinda in ziua in care iesi din casa. Si sa o faci cu fericire in suflet.

·       Planul bun!

Fie ca o constientizezi sau nu, in fiecare zi ai un plan. Ca planul se intampla cu sau fara voia/participarea ta este partea a doua, dar el exista. Acum, simplist vorbind, planul poate fi bun sau nu. Cand este bun lucreaza pentru tine, cand nu este bun lucreaza impotriva ta. Gandeste-te doar care e planul tau acum, ce face bun pentru tine, ce nu, schimba tot ce tine de influenta ta in bine si iti garantez ca vei avea zile din ce in ce mai bune.

·       Invata sa te bucuri de ce iti ofera fiecare zi.

Recunostinta este unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le poate avea cineva. Iubeste. Fii prezent. Simte. Traieste. Uita-te si apreciaza ce ai acum.

Si..

Nu uita- indiferent de cum te-ai trezit astazi, important este ca ai facut-o. Este o performanta care nu este pentru toata lumea.
Nu uita- nu ai ajuns pe lumea asta intamplator. Esti in invingator inca de la conceptie. Uita-te la tine ca la o valoare, pentru ca asta esti!
Nu uita- vei reusi! Doar nu astepta sa ti se intample sa reusesti. Fa-o activ, fii parte din reusita ta, cu trup si suflet!
Nu uita- cauta intotdeuna partea plina a paharului. Acolo este influenta ta.
In rest, roaga-te, spera in bine, si fii sanatos. #staiacasa!

Sa ne revedem cu bine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu